Brahmi (Bacopa monnieri), 90 kapsul


 • 500 mg x 90 vegetarijanskih kapsul
 • izvleček vsebuje 20 % bakosidov

Izboljšajte svoj kratkoročni in dolgoročni spomin, hitrost učenja, koncentracijo z naravnim dopolnilom Bacopa monnieri (Brahmi).

Brahmi ima pozitiven učinek na možganske sisteme, ima lahko kratkoročne in dolgoročne učinke za povečanje spomina, lahko pripomore k povečanju koncentracije, inteligence.

Količinski popusti (pakete najdete na dnu strani).

18.50 

NI NA ZALOGI

Šifra: V104 Kategorija:

Učite se hitreje, koncentrirajte se bolje, zapomite si več!

Brahmi (Bacopa monnieri) ima lahko kratkoročne in dolgoročne učinke na povečanje spomina, lahko pripomore k povečanju koncentracije, inteligence. Pomaga vzdrževati spomin z upadanjem starosti in ohranjati kognitivno funkcijo tudi pri starejših ljudeh.

Brahmi je eden od glavnih “možganskih tonikov”, ki se uporablja v ajurvedski medicini. Šteje se, da je rastlina, ki gradi in izboljšuje mentalno delovanje, izboljšuje dolgotrajni in kratkotrajni spomin, povečuje inteligenco, zmanjšuje senilnost in staranje, sprošča celotni živčni sistem in povečuje kroženje krvi v možganih.

Brahmi se tradicionalno uporablja za izboljšanje mentalnih sposobnosti in spomina pri otrocih. Pripisuje se izboljšanju učne sposobnosti in koncentracije.

Bakosidi so glavna aktivna spojina v rastlini Brahmi. Zdaj obstajajo dobri dokazi, da imajo bakosidi kognitivni in nootropni učinki prek več mehanizmov. Ugotovljeno je bilo, da bakosidi izboljšajo metabolizem nevrotransmiterjev (kemikalij, ki pošiljajo sporočila med nevroni), s čimer se poveča delovanje možganov.

Bacopa monneri (Brahmi) velja za najbolj cenjeno zelišče za živce in možganske celice. Sloves ima, da lahko poveča inteligenco, dolgoživost in prekrvavljenost možganov. Na ta način izboljšuje kratkoročni in dolgoročni spomin. Bacopa monneri je lahko koristna pri številnih stanjih v zvezi z omenjenimi miselnimi zmogljivostmi.

Kako vam lahko pomaga Brahmi?

Izboljšanje spomina in kognitivnih funkcij

 • Brahmi v splošnem izboljšuje spomin in kognitivne sposobnosti z izboljšanjem komunakicje med sinapsami.
 • Bacopa monneri povečuje rast in razmoževanje dendritov (izrastki iz nevronov), skozi katere potujejo živčni signali.
 • Izboljšan prenos živčnih signalov je ključnega pomena za izboljšanje kognitivnih funkcij.

Proti staranju možganov

 • S starostjo prihaja tudi do degradacije možganskih tkiv.
 • Aktivne spojine v rastlini Brahmi, imenovane bakosidi, pozitivno vplivajo na možganske celice, saj vzpodbujajo regeneracijo možganskih tkiv.

Izboljšana sposobnost učenja

 • Bacopa monneri je znan po tem, da izboljša kognitivne funkcije, zaradi česar je učenje novih stvari hitrejše in lažje. Študije kažejo, da se bistveno izboljša prostorski spomin, poleg tega se izboljšajo učne sposobnosti pri osebah pod stresom.
 • Večina uporabnikov pravi, da jemanje Bacopa monneri ob študiju omogoča lažje osvojiti nove vsebine.
 • Bacopa monneri prav tako spodbuja dejavnosti v hipokampusu, kar poveča aktivnost kinaz, to so proteini, ki regulirajo celične poti.
 • Ker je hipokampus integralno vključen v skoraj vse kognitivne dejavnosti, je to eden najpomembnejših načinov, na katere Bacopa monneri povečuje možgansko moč.
Vsi izdelki Brahmi niso enaki!
Pred izbiro je dobro vedeti tole!
Brahmi vsebuje spojine, znane kot bakosidi, ki podpirajo aktivnost vitalnih nevrotransmitorjev, vključenih v obdelavo in shranjevanje informacij. Študije so pokazale, da so bakosidi v rastlini Brahmi tiste spojine, ki imajo ugoden vpliv na kognitivne funkcije.
Ko boste izbirali izdelek Brahmi, je pomembno, da izberete takega, ki ima visoko vsebnost bakosidov. Kvalitetni izdelki se od cenejših ločijo po tem, da so standardizirani in imajo na embalaži navedeno, kolikšna je vsebnost bakosidov. Nature’s Answer Bacopa monnieri je standardiziran izvleček, ki v 1 kapsuli vsebuje 20 mg bakosidov. Ne uporabljajte ali kupujte izdelkov Brahmi (Bacopa monnieri), ki v svoji sestavi nimajo navedenih bakosidov (npr. brahmi v prahu). Tak izdelek vam ne bo pomagal izboljšati spomin in koncentracijo.

Koristne informacije ob jemanju Brahmi

Če želite, da Brahmi (Bacopa Monnieri) zares pomaga pri izboljšanju vaših kognitivnih sposobnosti, je potrebno upoštevati naslednje:

Kako velike odmerke jemati? Kaj se lahko naučimo iz študij, ki so proučevale Brahmi?

Odmerek Bacopa monneri je odvisen od enega pomembnega dejavnika – vsebine spojine bakosid v izdelku. O Bacopa monneri je bilo izvedenih vrsto znanstvenih študij, ki so uporabljale različne odmerke bakosidov.

Povzetek študij; ugoden vpliv Bacopa monneri na delovanje možganov se doseže z redno uporabo vsaj 120 mg bakosidov dnevno. Nature’s Answer Bacopa monnieri je standardiziran izvleček, ki v 1 kapsuli vsebuje 20 mg bakosidov. Dnevno je potrebno jemati vsaj 6 kapsul.

Po potrebi (študijske obveznosti, obdobje izpitov, …) lahko odmerke povečate na 8 kapsul (160 mg bakosidov). Nekaj najbolj znanih znanstvenih študij je uporabljalo odmerke 165 mg bakosidov dnevno.

Kako hitro se dosežejo ugodni učinki?

 • Učinki Bacope se ne občutijo takoj. Bacopa potrebuje nekaj časa, da se nakopiči v telesu in začne delovati. Bacopa deluje bolje, če ga jemljete nekaj dni zapored, ne le enkrat.
 • Še boljše rezultate boste dosegli ob rednem, večmesečnem jemanju. Dolgoročni uporabniki pravijo, da se stalno počutijo mirnejše, razmišljajo hitreje in imajo boljši spomin.
 • Leta 2002 je ta študija pokazala, da Bacopa “zmanjša stopnjo pozabljanja na novo pridobljenih informacij”. 37 udeležencev je na dan jemalo 140 mg bakozida. Dodatek je povečal stopnjo pomnenja za približno 25% v 3 mesecih. Vpliv se je končal v 6 tednih po koncu jemanja dodatkov.
 • V drugi študiji, opravljeni v Avstraliji, so bili rezultati merjeni po 5 in 12 tednih jemanja dopolnila Bacopa. Rezultati so pokazali izboljšano hitrost obdelave informacij in povečano stopnjo učenja in pomnenja. Največji učinki so bili doseženi po 12 tednih uporabe.
 • Dodatek Bacopa Monnierijevega ekstrakta v odmerku vsaj 120 mg bakosida na dan vsaj dva do tri mesece dosledno učinkovit pri devetih kliničnih študijah.

Kako jemati – na tešče ali s hrano?

Bacopa je topna v maščobi, zato jo je treba vzeti z virom maščobe, kot je npr. pol žličke olivnega olja ali kokosovo olje. Maščoba pomaga telesu absorbirati spojine v Bacopi.

Višje odmerke je treba enakomerno porazdeliti s prvim odmerkom zjutraj
(3 kapsule = 60 mg bakosidov) in naslednjim odmerkom (3 kapsule = 60 mg bakosidov) zgodaj popoldan.


 • Prehransko dopolnilo – 90 vegetarijanskih kapsul
 • Priporočena dnevna količina: 6-8 kapsul.
 • Navodila za uporabo: Vzemite tri kapsule zjutraj in kapsule zgodaj popoldan. Bacopa je topna v maščobi, zato jo je treba vzeti z virom maščobe, kot je npr. pol žličke olivnega olja ali kokosovo olje. Maščoba pomaga telesu absorbirati spojine v Bacopi.
 • Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do 25 C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.
1 kapsula vsebuje: Količina %PDV
Bacopa (Bacopa monnieri) –
izvleček celotne rastline

vsebuje 20 % bakosidov (20 mg)
100 mg *
Bacopa monnieri (listi v prahu) 400 mg *


* Priporočen dnevni vnos (PDV/RDA) ni določen

 • Sestavine: Bacopa monnieri, kalcijev silikat, rastlinska celuloza, mikrokristalna celuloza
 • Proizvajalec: Nature’s Answer (ZDA)
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Uporabno najmanj do konca meseca: odtisnjeno na embalaži
Košarica
Scroll to Top