Vitex (navadna konopljika) - 100 kapsul

Vitex / navadna konopljika kapsule

 • 400 mg x 100 vegetarijanskih kapsul - zadostuje za 100 odmerkov

 • proizvajalec: Nature's Way (ZDA)

Vitex (navadna konopljika) je zelišče, ki s svojim delovanjem učinkovito uravnava aktivnost ženskih spolnih hormonov.

 • Hormoni so močne kemikalije, potrebne za vzdrževanje življenja. Ko so v ravnotežju spodbujajo energijo, dobro razpoloženje, uravnoteženo presnovo in težo ter splošno vitalnost.

 • Na žalost veliko žensk danes trpi zaradi neuravnoteženih hormonov.

 • To lahko povzroči utrujenost, povečanje telesne mase, depresijo, anksioznost, avtoimunske bolezni in dolg seznam drugih nepravilnosti.

 • Vitex odlično deluje pri naslednjih hormonskih težavah: neredna in boleča menstruacija, lajšanje predmestrualnih simptomov (PMS), boleče prsi, razdražljivost, akne, ...

 • Pri nakupu 2 stekleničk cena tega izdelka samo 15,20 €/kos (pakete najdete na dnu strani).

   

Navadna konopljika (Vitex) - 100 kapsul (1x)

Stanje: na zalogi

Koda:

17.50 €

Količina:

Vegetarijanske kapsule

Vitex (navadna konopljika) - 100 kapsul

Prehransko dopolnilo - 100 vegetarijanskih kapsul

Priporočena dnevna količina: 2-3 kapsule dnevno.

Navodila za uporabo: Vzemite 1 kapsulo dva ali trikrat na dan v obdobju 8-12 tednov. Po tem obdobju jemljite 1 kapsulo dnevno. Najboljši rezultati se dosežejo z neprekinjeno uporabo.

Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do 25 C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.
 

1 kapsula vsebuje:

Količina %PDV

Vitex agnus-castus (sadež)

400 mg *

* Priporočen dnevni vnos (PDV/RDA) ni določen

 

Sestavine: vitex, magnezijev stearat, silicica, rastlinska kapsula (hipromeloza)
 

NE VSEBUJE: Gluten, GSO, sladkor, kvas, pšenica, soja, koruza, mlečni izdelki, umetne barve, arome ali konzervansi.


Proizvajalec: Nature's Way (ZDA)

 

Navadna konopljika (Vitex) 100 kapsul - 2x

2x Navadna konopljika (Vitex) - 100 kapsul - zadošča za 200 odmerkov

Navadna konopljika (Vitex) - 100 kapsul (2x)

Stanje: na zalogi

Koda:

30.40 €

Količina:

Običajna cena 2 izdelkov: 35 €

Akcijska cena paketa: 30,40 €

Vaš prihranek pri nakupu paketa:

4,60 €

Cena na škatlico: 15,20 €

Navadna konopljika (Vitex) 100 kapsul - 1x

1x Navadna konopljika (Vitex) - 100 kapsul - zadošča za 100 odmerkov

Navadna konopljika (Vitex) - 100 kapsul (1x)

Stanje: na zalogi

Koda:

17.50 €

Količina:

Cena na škatlico: 17,50 €

Koristne informacije ob jemanju vitexa

Vitex je relativno počasi delujoče zelišče. Zato je priporočljivo, da ga jemljete vsaj 8 do 12 tednov, da bi lahko občutili izboljšanje simptomov.

 

 • Vitex lahko jemljejo ženske, ki ne uporabljajo kontracepcijskih tablet od 18. leta dalje do perimenopavze. Vitex je varen za uživanje in praktično nima stranskih učinkov.

 • Zavedajte se, da je lahko potrebno 8 do 12 tednov, da dosežete optimalne rezultate. Zelišče neprekinjeno jemljite brez prekinitev.

 • Najboljši čas za jemanje je zjutraj 15 minut pred zajtrkom, saj je takrat hipofiza najbolj odzivna. Priporočena dnevna doza je 3 kapsule vitexa (3x400mg = 1.200mg).

 • Najboljši učinek boste dosegli, če vse tri kapsule vzamete zjutraj.

 

 


Spet normalna menstruacija

Jemala sem 3 x 400 mg vitexa dnevno .... Prvič v mojem življenju so se mi cikli iz 90 + dni spustili na 40 dnevne redne cikle. V načrtu imam, da bom začela jemati 4 kapsule na dan. Najprej sem 3 mesece jemala po 400 mg dvakrat na dan in v tem času dobila samo en cikel. Predlagam, da začnete s 1.200 mg na dan in potem po možnosti povečate odmerek.
 PCOS rešitelj!

Imam sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) in jemljem Vitex redno vsak dan, 2 x 400mg zjutraj na prazen želodec. Sprva sem bil razočarana, saj se je moj cikel še podlajšal. Ampak tako pač deluje Vitex - potrebuje nekaj časa, da se vaš hormonski sistem uravnoteži. Ko sem ustavila jemanje vitexa sredi enega cikla, so se moji hormoni tako spremenili, da sem imela menstruacijo 7 dni po ovulaciji (ni dobra stvar). Čeprav ne vsebuje hormonov, deluje podporno.

 Odlično deluje!

Po rojstvu prvega otroka mi je zdravnik povedal, da je moja celotna maternica napolnjena s fibroidi. Ko sem po porodu spet dobila menstruacijo, je bila zelo neprijetna in boleča. Toliko sem krvavela, da sem bila slabotna in šibka. Po dveh mesecih uporabe zelišča Vitex je bil moj cikel spet pod nadzorom. Po desetih mesecih uporabe se je moj cikel se je vrnil v normalno stanje. In to brez operacije za odstranitev fibroidov.

 Neverjetno!

Naročila sem ta izdelek, ker imam hormonske težave in že od nekdaj bolečo menstruacijo. Imam zelo neprijetne simptome PMS teden ali celo več pred menstruacijo (boleče prsi, pritisk v spodnjem delu hrbta, krči, nihanje razpoloženja). Tudi v prvih dneh mojega obdobja imam grozne krče. Začela sem jemati Vitex pred dvema tednoma - pravkar sem dobila menstruacijo, ki je bila pošteno povedano velik šok zame (presenečenje), saj nisem imela nikakršnih simptomov PMS. Imam 25 let in to je prvič v mojem življenju, da se je to zgodilo. Ne morem povedati, kako srečna sem zaradi tega in zagotovo bom vztrajala pri tem izdelku za vedno!

 Končno!

Sem 41-letna ženska, Vitex uporabljam približno leto dni. Od 16 leta starosti so bili moji menstruacijski cikli težki, boleči in nepravilni. Prav tako sem trpela zaradi aken. Po približno dveh do treh mesecih jemanja zelišča Vitex se je zgodil čudež! Sem brez aken, menstruacijski cikli so krajši in predvsem brez bolečin.
 

Nature's Way Vitex: izkušnje uporabnikov

Spodaj so zbrane izjave uporabnikov tega izdelka po celem svetu.
Izjave so resnične, povzete iz tujih spletnih strani (ocene in komentarji kupcev).

 

Vitex lajša predmenstrualne (PMS) simptome

Približno 75% žensk ima težave s predmenstrualnimi simptomi. Če tudi vi trpite za PMS, spadate med številne ženske, ki vsak mesec doživlja vrsto neprijetnih fizičnih in čustvenih simptomov, ki trajajo od 2 do 14 dni pred menstruacijo.

 

pms simptomiSimptome PMS lahko v veliki meri zmanjšate ali celo odpravite z uporabo vitexa. V klinični študiji je izboljšanje PMS simptomov z uporabo vitexa po enem mesecu občutilo 32% žensk, po treh mesecih pa kar 84% žensk.

 

Hormonsko neravnovesje med lutealno fazo

Simptomi, povezani z menstrualnim ciklusom vključujejo krče, bolečine v prsih, pojav aken in ruge neprijetnosti. Vse te neprijetnosti povzroči hormonsko neravnovesje med lutealno fazo menstrualnega ciklusa. Ta faza nastopi, ko pride do sprostitve jajčec iz jajčnikov. Včasih corpus luteum (rumeno telesce – folikel iz katerega se je izluščilo jajčece), ne proizvaja zadostnih količin ali pa proizvaja prevelike količine hormonov. Vitex prispeva k hormonskemu ravnovesju, ki zmanjša ali povsem odpravi simptome PMS.

Vitex je eno izmed najbolj priljubljenih zelišč pri težavah s PMS in menstrualnimi krči. Študija, objavljena v reviji Journal of Women's Health & Gender Based Medicine je pokazala, da je po jemanju vitexa tri menstrualne cikluse kar 93% žensk poročalo o občutnem zmanjšanju števila simptomov PMS ali celo popolni odpravi težav.

 

Boleče prsi

Za žensko je lahko neprimerna proizvodnja hormona prolaktina razlog za bolečine v dojkah ali druge PMS simptome. Vitex zavira in zmanjšuje proizvodnjo prolaktina v hipofizi.

Ali trpite za predmenstrualnim sindromom (PMS), neredno menstruacijo ali menopavzo? Ste vedeli, da obstaja naravno sredstvo zoper te težave, ki je v uporabi že stoletja in se je izkazalo učinkovito tudi v več znanstvenih študijah. 

hormonsko ravnovesje

Vitex prispeva k ugodnju med menstruacijo, pomaga lajšati simptome menopavze in predmenstrualne simptome.

Vitex (navadna konopljika) uravnava aktivnost ženskih hormonov in ga uporabljamo pri težavah z disimenorejo (boleča menstruacija), predmenstrualnem sindromu (PMS), simptomih menopavze, mastalgiji (bolečih prsih) in ostalih težavah, povezanih s hormonskim neravnovesjem. Za razliko od drugih zelišč, ki jih uporabljamo pri podobnih težavah,
Vitex ne vsebuje rastlinskih estrogenov.

 

 

Vitex ne dobavlja hormonov telesu, ampak ima močan vpliv na hipotalamus in hipofizo, kjer nastajajo hormoni. Vitex povečuje proizvodnjo luteinizirajočega hormona, modulira hormon prolaktin in zavira izločanje folikel stimulirajoči hormon (FSH). Vpliv na 3 različne hormone v bistvu pomaga uravnavati hormonsko ravnovesje. Še enkrat - potrebno je vedeti, da vitex sam po sebi ni hormon, ampak samo zelišče, ki telesu pomaga uravnavati hormone.

 

 

 

Možnost vračila izdelkov v 14 dneh.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50 €.

Poštnina za vse pošiljke samo 2,9 €.

 

vitamin - prehranska dopolnila

 

Studio Marden d.o.o.
Ljubljanska 12 f

1236 Trzin


Telefon: 040 235 340

Kje se nahajamo?