Test-1

Svetlinovo olje lahko uravnoteži vaše hormone in podpira lepe in zdrave lase, kožo in nohte.

Svetlinovo olje prihaja iz semen svetlina in se lahko uporablja tako površinsko kot peroralno, odvisno od želenih rezultatov. Olje, pridobljeno iz rasline svetlin, ima visoko vsebnost maščobnih kislin, ki jih naše telo obožuje (npr. omega-6) in vsebnost vitaminov, kot so vitamin A, vitamin D, vitamin E in vitamin K.

Naše telo potrebuje te esencialne maščobne kisline in vitamine, ampak ker jih ne more samo proizvesti, je zato odvisno od vnosa dobro uravnotežene prehrane, polne hranilnih snovi. Tudi s pravilnim načrtovanjem obrokov in skrbno izbiro hranil je lahko dostikrat težko dobiti vse hranilne snovi, ki jih organizem potrebuje.

Kako vam lahko pomaga svetlinovo olje?

1. Koža

  • Če imate težave s kožo, kot so ekcem, luskavica ali atopični dermatitis, lahko vsakodnevni dodatek svetlinovega olja pomaga obnoviti kožo nazaj v prijetno in zdravo stanje. To je zato, ker lahko kisline, ki jih najdemo v svetlinovem olju, pomagajo pri strukturnih ali funkcionalnih spremembah kože, povezanih z starostjo.
  • Bolniki z ekcemom po jemanju kapsul svetlinovega olja občutijo olajšanje simptomov srbenja, pordelosti ali edema. Bolnikom z ekcemomom zelo pomaga gama linolenska kislina, ki jo vsebuje svetlinovo olje, saj pomaga zmanjšati vnetje in rast celic. Za tiste z luskavico lahko uporaba svetlinovega olja pripomore k zdravljenju stanja tako, da pomaga uravnotežiti hormone, kar je lahko glavni vzrok za luskavico.
  • Svetlinovo olje lahko nanašate na kožo ali ga vzamete kot prehranski dodatek. Prehranski dodatek bo telesu dal potrebna hranila, ki jih potrebuje za zdravljenje stanja od znotraj navzven, vendar uporaba olja neposredno na ekcem ali psoriazo lahko pomaga pomiriti vsako draženje in navlažiti obolelo območje.

KOŠARICA

close